Jaworowi ludzie mają lepiej

Zabytkowy budynek stacji kolejowej w Jaworze przez lata był niezbyt fajną wizytówką. Gdy został wyremontowany w 2018 roku przedstawia się całkiem nieźle, całe otoczenie również.
Widok od ulicy Dworcowej…

…oraz od peronów. Płotem ogrodzono przystacyjny skwerek, gdzie można w przyjemnym otoczeniu poczekać na pociąg

Peron 3 – został dobudowany podczas remontu stacji. Wcześniej między budynkiem a torem stał płot a do pociągu trzeba było wejść z drugiej strony, przechodząc przez podziemne przejście

Wnętrze budynku – wyjście na peron 3. Podziemne przejście na perony 1 oraz 2 jest wyłączone z użytkowania, nie wiem czy na stałe i z jakiego powodu

Jeszcze jeden rzut oka na perony, tym razem z drugiej strony

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.